Naslovna Istaknuto Krizni štab TK: Budimo odgovorni!

Krizni štab TK: Budimo odgovorni!

Zbog povećanog broja osoba oboljelih od infekcije koronavirusom, te znatno pogoršane
epidemiološke situacije na području Tuzlanskog kantona Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona donio je nekoliko preporuka za građanstvo, pravna i fizička lica. Cilj je da zajednički, preventivno i prije svega odgovornim ponašanjem pokušamo spriječiti ponovno uvođenje restriktivnih mjera.
S tim u vezi Krizni štab preporučuje građanima Tuzlanskog kantona da izbjegavaju okupljanja
na otvorenim ili u zatvorenom prostoru iznad 50 osoba, te da bez obzira na broj osoba tokom
eventualnih okupljanja u zatvorenom prostoru, građani obavezno nose zaštitne maske i održavaju socijalnu distancu.
Pravnim i fizičkim licima i subjektima, udruženjima, itd., se preporučuje da izbjegavaju
organizaciju manifestacija i drugih oblika okupljanja koji u trenutnoj situaciji predstavljaju izuzetan epidemiološki rizik.
Ugostiteljskim objektima se preporučuje pružanje usluga u baštenskim prostorima uz striktno održavanje preporučenih mjera socijalne distance. Preporučuje se Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, kao i Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove da nastave sa pojačanom kontrolom provođenja preporučenih mjera, te kontrolom osoba koje se nalaze u samoizolaciji.
Poštovani građani Tuzlanskog kantona, pozivamo Vas da se striktno pridržavate preporučenih mjera i preporuka, a sve sa ciljem smanjenja broja oboljelih i poboljšanja higijensko- epidemiološke situacije na području Kantona.