Naslovna AKTUELNO Krizni štab TK: Izolotorij za neposlušne građane!

Krizni štab TK: Izolotorij za neposlušne građane!

Prema novoj naredbi Federalnog štaba civilne zaštite da sve osobe koje prekrše izdate mjere samoizolacije budu izmještene u prinudni izolatorij, svi kantonalni štabovi dužni su u naredna tri dana obezbijediti objekte i uslove za prinudnu izolaciju. U prethodnom periodu, u većini kantona građani su poštovali mjere samoizolacije. Provjerili smo koliko su kantonalni štabovi spremni za ovu odluku.

Pojedini kantoni poput Tuzlanskog su otišli korak naprijed, time što su već prošle sedmice predložili ovakvu vrstu izolacije. Karantin za sve koji krše samoizolaciju na području Unsko-sanskog kantona biće u funkciji od četvrtka.

DAJANA ČOLIĆ, šefica Kriznog štaba TK “Kantonalni štab CZ je donio jednu vrstu naredbe kojom traži od opštinskih i gradskih kriznih štabova da organizuju ovakve lokacije. Nemam povratnu informaciju ali znam da je ova naredba otišla i mislim da se do sada nisu počeli puniti ti kapaciteti s obzirom da s pojavom pozitivnih slučajeva u našem kantonu svi koji su bili nedisciplinovani su to promijenili.”