Naslovna Istaknuto KŠ ministarstva zdravstva TK: Koronavirus živi sa nama i opasno prijeti

KŠ ministarstva zdravstva TK: Koronavirus živi sa nama i opasno prijeti

Na održanoj press konferenciji KŠ ministarstva zdravstva TK bilo je riječi o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području TK, koje se mjere poduzimaju, šta možemo očekivati u narednom periodu i u kakvom se trenutnom stanju nalazi zdravstveni sistem ovog kantona. Prof.Vahid Jusufović v.d. direktor UKC Tuzla danas je između ostaloga  oštro osudio sve one koji govore da korona virus nepostoji. Također je u svom obraćanju na press konferenciji  kazao  da je zdravstveni sistem u ovom kantonu prepušten  sam sebi.

 

”Neki pacijenti su umrli u Kovid bolnici dva sata nakon prijema sa teškom kliničkom slikom, kod većine su bila i druga oboljenja, pacijenti koji su se liječili od karcinoma, kardiovaskularni pacijenti, neregulisani dijabetičari i pretile osobe,”  kazao je Vahid Jusufović , direktor UKC-a Tuzla.

 

Jedini način za ublažavanje trenutne situacije odnosno da se spasi komplentan zdravstveni sistem  je pridržavanje preventivnih mjera i odgovorno ponašanje svih građana na svim nivoima.

 

Ovom prilikom također je istaknuto da je  ublažavanje preventivnih mjera dovelo do pogoršanja epidemiološke situacije na području TK.

Kompletan snimak sa održane današnje press konferencije KŠ ministarstva zdravstva TK možete pogledati večeras u programu TV od 20 sati.