Naslovna AKTUELNO Kurbansko meso možete donirati Javnoj kuhinji “Imaret” (VIDEO)

Kurbansko meso možete donirati Javnoj kuhinji “Imaret” (VIDEO)

I ove godine “Merhamet” u Lukavcu provodi akciju prikupljanja kurbana. Svo donirano meso i ove godine usmjerit će se na rad javne kuhinje „Imaret“, kurbani će se i ove godine prikupljati na dvije lokacije na TK.

 

Osnovni odbor HO “Merhamet” Lukavac će prikupljeno meso koristiti za pripremu obroka pod okriljem javne kuhinje „Imaret“. Oni ih svakodnevno u Lukavcu podijele oko 320 za osobe koje su najugroženije, mahom stare, bolesne, u stanju potrebe, ali je i veliki broj djece.

 

Akcija “Kurban 2020” realizirat će se kroz dva programa, svi koji žele uplatiti domaći kurban cijena je 350 KM, dok  postoji i mogućnost uplate kurbana u Meki i Australiji čija je vrijednost 270 KM. Za one koji životinju kolju u vlastitoj režiji, prikupljanje mesa i ove godine vršit će se na dva punkta u TK. Obzirom da ni do ove godine “Merhamet” nije riješio problem neuslovnih prostorija i nedostatak hladnjača, a da se predviđaju topliji dani, i ove godine meso će se odlagati samo na lokacijama gdje postoje uslovi za to.

 

Zbog trenutne epidemiološke situacije, “Merhamet” u Lukavcu  podjelu dnevnih obroka vrši ispred svojih prostorija, a u cilju zaštite i korisnika i volontera. Trenutna kriza koja se odrazila na cjelokupnu zajednicu refleksirala se i na rad ove organizacije, ali uz pomoć donatora i dobrih ljudi još uvijek uspješno provode svoju humanu misiju.

 

Preporučujuemo video prilog Suade Imamović:

 

 

 

(RTV Lukavac)