Naslovna AKTUELNO Lejla Tanović utrkom u Nalesu počinje novu sezonu

Lejla Tanović utrkom u Nalesu počinje novu sezonu

Četverostruka balkanska i četrnaest puta državna prvakinja Lejla Tanović će nastupom na “Sudtirol Sunshine” utrci započeti novu sezonu.

 

Zimske pripreme protekle su veoma dobro

 

 

Utrka je najvišeg UCI ranga, odnosno HC kategorije, a održava se za vikend u italijanskom Nalesu. Nastup na utrci potvrdile su najbolje biciklistkinje svijeta, te gledajući konkurenciju našu takmičarku očekuje mali svjetski kup.

– Naš plan je bio da startam na jednom ili dva pripremna takmičenja prije nastupa na utrci u Nalesu, međutim radi problema izazvanim koronarvirusom to nije bilo moguće. Zimske pripreme protekle su veoma dobro te sa uzbuđenjem očekujemo novu sezonu u kojoj smo ciljeve postavili veoma visoko. A svakako da je jedan od njih ispunjenje norme za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju – rekla je Lejla Tanović.

 

Očekujemo sjajne rezultate na svjetskom nivou

 

 

Tanović je nastupima u protekloj sezoni iznenadila svjetsku biciklističku javnost kada je sezonu završila na sedmom mjestu Svjetske biciklističke federacije.

– Način na koji je Lejla odradila zimske pripreme, a koje su zasigurno bile najzahtjevnije u njenoj karijeri, daje nam za pravo da i ove godine očekujemo sjajne rezultate na svjetskom nivou. Na utrci u Nalesu nas očekuje mali svjetski kup, tako da će to biti sjajna prilika da vidimo na čemu moramo raditi prije prvih najbitnijih nastupa u ovoj sezoni, a to je Svjetski kup u Albstatdu početkom petog mjeseca i Evropsko prvenstvo koje se održava sredinom šestog mjeseca – rekao je trener Amar Njemčević.