Naslovna AKTUELNO Ljekari Doma zdravlja Lukavac za danas najavili potpisivanje otkaza + VIDEO

Ljekari Doma zdravlja Lukavac za danas najavili potpisivanje otkaza + VIDEO

Nakon desetodnevnog generalnog štrajka, u toku kojeg se na njihove zahtjeve oglušila Vlada TK, doktori i stomatolozi spremni su i na posljednji, kako kažu očajnički čin, a to je  potpisivanje pojedinačnih otkaza.

 

80 Dosijea i otkaza doktora i stomatologa Doma zdravlja Lukavac spremno čeka, a tim povodom upriličen je i sastanak sa predstavnicima sindikata, kada su još jednom potvrdili da od zahtjeva neće odustati. 

„Mi smo sve uradili da do ovoga ne dođe. Ovo je zaista potez očajnika, ali smo spremni da potpišemo svi pojedinačne otkaze, jer se kolektivni ne mogu potpisati, u svim ustanovama na području Tuzlanskog kantona“, rekao je za RTV Lukavac dr. Irfan Malkić, predsjednik lukavačke  podružnice SSDMIS TK.

 

Najavljuje da će u utorak, 19. juna 2018. godine pristupiti potpisivanju otkaza, što će poslodavcu biti predato na protokol.

 

„Doktori su pod emotivnim nabojem. Zaista, ovdje se radi o poštivanju digniteta struke, poštivanju dostojanstva naš lječnika. Ovo je borba da se doktori uključe kao stub zdravstva, kao ljudi koji su nosioci zdravstva, da se uključe u rješavanje i poboljšavanje nivoa zdravstvene zaštite, u reformu zdravstvenog sistema koja će poboljšati uslove za rad i niz drugih pitanja koja se tiču i građanstva,pacijenata i samih doktora“, kaže dr. Malkić.

 

Strukovni sindikat ističe da je glavni razlog štrajka nepriznavanje reprezentativnosti.

 

(RTV Lukavac)