Naslovna AKTUELNO Lukavac dobija šetalište

Lukavac dobija šetalište

Kao i predhodnih godina glavna ulica u Lukavcu će, u večernjim satima tokom ljetnih mjeseci, poprimiti karakter šetališta.

 

Građani Lukavca će  bez buke automobila u najprometnijoj ulici imati priliku uživati u večernjim šetnjama, a ova informacija najviše će obradovati mališane, koji će se bezbrižno moći igrati i zabavljati.


 

Prema Odluci o bezbjednosti i organizaciji saobraćaja na putevima općine Lukavac, saobraćaj za sva motorna vozila će biti zabranjen u ulici Branilaca Bosne od autobuske stanice do raskrsnice sa ulicom Redžepa ef. Muminhodžića i to u vremenu od 18, 00 do 22, 00 sati.

 

Period na koji se odnosi ova Odluka  je od 15. juna do 1. septembra ove godine. Stoga je resorna služba Općine Lukavac upozorila sve učesnike u saobraćaju da u cilju lične sigurnosti i sigurnosti drugih lica poštuju ovu zabranu.

 

Odluka je samo sezonska, a prema najavi općinskog načelnika dr. Edina Delića u narednim fazama će se pristupiti urbanističkom uređenju centralnog dijela grada, tako da će se afirmisati pješačke zone, igrališta za djecu i šetalište, što će u potpunosti promijeniti izgled samog  gradskog središta. Prva faza je već završena nedavnim postavljanjem moderne led rasvjete čija a vrijednost je bila 89 300  KM.  U ovoj godini planirano je i uređenje raskrsnice sa kružnim tokom.

 

(RTV Lukavac)