Naslovna AKTUELNO Lukavačka promocija knjige Ilije Jurišića zakazana za petak

Lukavačka promocija knjige Ilije Jurišića zakazana za petak

U petak, 27. aprila 2018. godine u 19,00 sati u JU Javna biblioteka Lukavac će biti promovisana knjiga „Istinom do pobjede“, autora Ilije Jurišića.

 

Da je moguće doći do pobjede vjerom u istinu i podrškom građana, kakvu su imali građani Tuzle, svjedoči knjiga „Istinom do pobjede“ autora Ilije Jurišića, kojeg je Apelacioni sud u Beogradu oslobodio optužbe da je počinio ratni zločin u Tuzli u maju 1992. godine.


 

Zašto je nedužan proveo tri i po godine u zatvoru u Beogradu opisano je u knjizi, kao i to zašto je pravno optužen i zašto tužilac i prvostepeni sud nisu uspjeli dokazati njegovu krivicu.

 

U knjizi je, kako je sam autor naveo, opisao „degradirani sudski proces koji je zbog svoje degradacije ozbiljno ugrozio slobodu jednom običnom čovjeku, građaninu BiH“.

 

Na promociji u Lukavcu o knjizi će govoriti: Tomo Vidović, Edhem Muftić i Mihad Sakić, a moderator će biti Munib Efendić.

 

Organizatori iz Javne biblioteke Lukavac pozvali su građane Lukavca da prisustvuju ovome događaju i tako iskažu poštovanje ovom velikom patrioti i njegovom životu i radu.

 

(RTV Lukavac)