Naslovna AKTUELNO Lukavački kikboxeri uspješni na turniru ‘Posavina Open 2018’

Lukavački kikboxeri uspješni na turniru ‘Posavina Open 2018’


 

Na međunarodnim kickboxing turniru „Posavina kup 2018“ u Odžaku (BiH) sudjelovalo je 130 takmičara  iz 29 klubova BiH, Hrvatske, Madžadske i Srbije koji su odradili 171 nastup. Lukavački kikboxeri ostvarili su odličan uspjeh. Ukupno je učestvovalo sedam takmičara koji su osvojili isto teliko medalja jednu zaltnu i po tri srebrene i bronzane medalje.

Plasman lukavačkih kikboxera:

Mirza MUrselj seniori -89 kilograma 1. mjesto

Anela Omerović stariji kadeti -60 kilograma 2. mjesto

Edo Softić seniori -69 kilograma 2. mjesto

Tarik Hodžić seniori -63 kilograma 2. mjesto

Selmir Smajić seniori -69  kilograma 3.mjesto

Emir Mujkić stariji kadeti +69  kilograma 3. mjesto

Dajan Ivanović seniori -69 kilograma 3.mjesto

 

Velikom tragedijom završio je subotnji tradicionalni borilački turnir Posavina Open Odžak 2018, održanoj u Sportskoj dvorani Srednje škole Pero Zečević u Odžaku.
16-godišnji borac iz Slavonskog Broda, koji je sudjelovao na ovome turniru preminuo je nakon meča u kojem je primio snažan udarac u područje prepona nakon kojeg se onesvijestio.

 

“Udarac ispod rebara primio je tijekom borbe. Nakon toga je pao, ali se ubrzo ustao i nastavio meč. Po završetku meča krenuo je kroz hodnik gdje se onesvijestio. Prisutni liječnik radio je odmah na licu mjesta masažu srca. Prebacili su ga u Dom zdravlja i tamo je navodno dobio adrenalinsku injekciju. Kažu kako je još uvijek bio živ kada su ga preuzeli na granici slavonskobrodski liječnici