Naslovna Istaknuto Lukavački penzioneri održali svečanu sjednicu

Lukavački penzioneri održali svečanu sjednicu


Radno ali i svečano bilo je u prostorijama Udruženja penzionera općine Lukavac. Jučer je ovo Udruženje u povodu 25.oktobra Dana penzionera upriličilo sveačanu sjednicu na kojoj je prezentovan godišnji izvještaj o radu Udruženja, nakon čega je upriličeno i zajedničko druženje penzionera.

 

Kao i svake i ove godine je Udruženje penzionera općine Lukavac u povodu 25. oktobra Dana penzinera upriličilo svečanu sjednicu kojoj su prisustvovali članovi Skupštine i predsjednici  Udruženja penzionera u mjesnim zajednicama sa područja općine Lukavac.

 

Bila je ovo i prilika na kojoj je prisutnima prezentovan godišnji izvještaj rada  Udruženja, ali i planovi odnosno prioriteti njihovog rada za naredni period.

 

U Federaciji BiH ima  420000 penzionera  od čega njih  76 posto prima zagarantovanu penziju od  461 marku, a 61 posto minimalnu u iznosu od  371 marku.

 

Povodom 25. oktobra Dana penzionera sutra će u Domu penzionera TK  biti održana i svečana sjednica.

 

Aktivnosti obilježavanja ovoga dana  biće završene 26. oktobra u Kalesiji  na zajedničkoj kantonalnoj manifestaciji kojoj će prisustvovati 550 penzionera sa područja svih općina TK.