Naslovna AKTUELNO Lukavački ribari rade na uređenju obale jezera Modrac + FOTO

Lukavački ribari rade na uređenju obale jezera Modrac + FOTO

SRD „Smuđ“ Lukavac, jedno od najaktivnijih ribolovnih društava u BiH, u subotu, 7. aprila 2018. godine, organizovalo je i provelo akciju uređenja dijela obale jezera Modrac.

 

Akcija je bila uspješna,  a 10  vrijednih članova „Smuđa“ je  za tri sata rasplaniralo 30 kubika šljunka na plaži jezera Modrac i napravilo  veliki korak ka ostvarenju cilja,  a to je ribolovna staza,  koja će ujedno biti i  šetalište za sve Lukavčane.


 

Lukavačkim ribarima pomogao je i istaknuti ekolog i ljubitelj ovoga  jezera Miroslav Mićo Vujanović iz Bijeljine.

 

Ova, kao i prethodnih nekoliko radnih akcija,  su ujedno i priprema za predstojeće Međunarodno memorijalno  takmičenje “U sjećanje na ribare”.

 

Organizator i domaćin takmičenja će biti SRD “Smuđ” , a učestvovati  će  po pet ekipa iz Srbije i Hrvatske , te sedam ekipa iz BiH, mahom učesnici velikih svjetskih takmičenja.

 

Članovi SRD “Smuđ” ulažu ogromne napore  kako bi zaštitili  i promovisali  jezero Modrac,  kao izuzetno atraktivno mjesto za sportsko rekreacioni ribolov.

 

Iz uprave kluba zahvalili su  se vrijednim entuzijastima,  koji su odvojili svoje vrijeme i koji vjeruju u perspektivu jezera Modrac.
(RTV Lukavac)