Naslovna AKTUELNO Lukavački školarci sutra u klupama: Počinje drugo polugodište!

Lukavački školarci sutra u klupama: Počinje drugo polugodište!

Učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona sutra 29. januara, ponovo se vraćaju u školske klupe,  u kojima ostaju narednih  99 radnih dana.

 

Drugo polugodište kao i nastava u sklopu njega trajati će  do petka, 14. juna ove godine , osim za maturante koji svoje srednjoškolsko obrazovanje završavaju u maju. Kako su ranije saopštili iz ministarstva obrazovanja nauke kulture i sporta TK sve ono što je planirano godišnjim planom i programom  u svim školama kantona je i realizovano, raspust je protekao u analizi učinjenog uz plan rada za naredni period,  održavali su se  seminari  i radionice za nastavnike kako bi se poboljšao sam nastavni proces i spremno dočekali učenici.

 

Tako će  drugo polugodištu školske 2018./2019. Godine na području TK od sutra početi  u 88 osnovnih i 32. –e srednje škole . Nastava   će sutra biti nastavljena i u svim školama  na području općine Lukavac   osim u centralnoj OŠ-i Lukavac Mjesto u kojoj  je zbog radova  na rekonstrukciji  mokrih čvorova  ista prolongirana   za sedam dana .

 

Školsko zvono  za učenike  ove škole  prema riječima direktora Elmira Osmanovića  oglasit će se  u naredni ponedjeljak tačnije 4.februara,dok će redovna nastava za učenike područnih škola Huskići, Hrvati i Šikulje početi  u skladu sa Školskim kaledarom za 2018/19. godinu, odnosno u utorak 29.01.2019. godine.

 

I  konkursna procedura za prijem zaposlenika u osnovnim i srednjim školama TK-kako navode  iz resornog ministarstva   također je završena, te  se očekuje da će nastavnici biti na svojim radnim mjestima na dan početka nastave u drugom polugodištu.. Isitiču i da ne bi trebalo biti problema kada je u pitanju zagrijavanje školskih objekata te da je sve spremno za početak drugog polugodišta.