Naslovna AKTUELNO Lukavački srednjoškolci pozivaju zainteresovane da budu dio projekta „Budi pozitivna promjena“

Lukavački srednjoškolci pozivaju zainteresovane da budu dio projekta „Budi pozitivna promjena“

Lokalni tim Lukavac Asocijacije srednjoškolaca u BiH upućuje poziv svima koji žele biti dio projekta „Budi pozitivna promjena“ koji će se realizovati od 05.07. do 15.09.2020.godine!

 

“Budi pozitivna promjena” je projekat koji sadrži šest radionica i pet uličnih aktivnosti. Kroz sve aktivnosti projekta, LT Lukavac planira uključiti mlade iz Lukavca ali i iz drugih lokalnih zajednica. Mladi iz drugih gradova će radionicama moći pristupiti putem aplikacije Zoom.

 

Projekat sadrži različite ulične aktivnosti, a to su: Free Hugs day, Turnir u odbojci i fudbalu, Kino, Kolačijada kao i Čišćenje grada. Kroz radionice, učesnici će imati priliku saznati više o volontiranju i zašto je učešće u NVO važno.

 

 

Tema jedne od radionica će biti o ovisnostima koje mlade sve više pogađaju. Često se spominju prava i obaveze mladih, međutim, rijetko kada imamo priliku razgovarati o njima. Iz tog razloga će i ovo biti jedna od tema radionica. Učesnici će imati priliku učestvovati na radionici o nasilju i prevenciji istog. Razgovarat će o Deklaraciji o pravima srednjoškolaca kao i o Zakonu o mladima.

 

Projekat je finansiran iz Fonda Socijalnog Dana 2019(FSD2019). Socijalni dan je jedan dan u godini kada srednjoškolci svoje školske klupe mjenjaju radnim mjestima, a za svakog srednjoškolca na radnom mjestu, poslodavci uplaćuju minimalnu dnevnicu u Fond Socijalnog dana. Novcem iz Fond Socijalnog dana, finansiraju se projekti srednjoškolaca iz čitave BiH. Socijalni dan 2019 u općini Lukavac je podržan od strane deset poslodavaca sa ukupno 27 radnih mjesta za srednjoškolce.

 

Prijaviti se za učešće možete putem linka: https://forms.gle/3B3bsUod8kDQq6oj6

Za sve informacije možete kontaktirati Lokalni tim Lukavac ASuBiH putem e-mail-a ili Instagram profila: @asubih.lukavac. Prijave traju do 03.07.2020.godine.

Ovim putem se pozivaju i NVO koje su zainteresovane za suradnju u projektu da kontaktiraju Lokalni tim Lukavac putem e-maila: [email protected]

 

Aktivisti pozivaju sve mlade koji su zainteresovani da se prijave za učešće u projektu “Budi pozitivna promjena”!

Poručuju: “Nemoj biti tih – budi pozitivna promjena – pridruži nam se”!

 

(RTV Lukavac)