Naslovna AKTUELNO Lukavački srednjoškolci realizovali projekat „Kako upravljamo energijom u našoj školi“ (VIDEO)

Lukavački srednjoškolci realizovali projekat „Kako upravljamo energijom u našoj školi“ (VIDEO)


Društvo za istraživanje i razvoj Tuzla, u saradnji sa Mješovitom elektro-mašinskom školom Lukavac je u  završnoj radionici projekta „Kako upravljamo energijom u našoj školi“ promovisao rezultate ovoga projekta.

 

Projekat je podržala Općina Lukavac u okviru javnog poziva za organizacije civilnog društva, odnosno nevladine organizacije. Njegova vrijednost je oko 2.000 KM.

 

Cilj projekta je podizanje svijesti javnosti i ukazivanje na problem potrošnje energije u javnim objektima, te na mogućnost uštede energije u školama putem primjene pozitivne prakse kroz promjenu ponašanja učenika, nastavnog osoblja i ostalih zaposlenih.

 

Implementacija projekta se odvijala u Mješovitoj elektro-mašinskoj školi Lukavac kroz nastavni proces, gdje su učenici energetske sekcije istraživati mogućnosti za uštedu električne energije.

 

Na završnoj radionici promovisani su rezultati projekta uz predložene mjere energijske uštede u školi, a što će u konačnici škola iskoristiti za eventualnu konkretizaciju određenih poslova.

 

Ovom prilikom prezentirana je brošura koja je zapravo rezultat projekta, učenici su prezentirali dobijene rezultate iz građevinskog, elektro i mašinskog dijela mjerenja i analiza, a uručeni su certifikati i zahvalnice svim učesnicima projekta.

 

Preporučujemo video prilog Midhata Sarajlića.

 

 

(RTV Lukavac)