Naslovna AKTUELNO Lukavački vijećnici će raspravljati o prijedlogu Odluke o uslovima, držanju i načinu...

Lukavački vijećnici će raspravljati o prijedlogu Odluke o uslovima, držanju i načinu postupanja sa kućnim ljubimcima i nezbrinutim životinjamaOpćinski načelnik Edin Delić za 32. redovnu sjednicu Općinskog vijeća Lukavac pripremio je prijedlog Odluke o uslovima, držanju i načinu postupanja sa kućnim ljubimcima i nezbrinutim životinjama.

 

 

Odlukom o uslovima, držanju i načinu postupanja sa kućnim ljubimcima i nezbrinutim životinjama se propisuju uslovi i način držanja i postupanja sa kućnim ljubimcima i nezbrinutim životinjama, a naročito kretanje životinja u javnim objektima i na javnim površinama, način kontrole razmnožavanja životinja, način postupanja sa izgubljenim i napuštenim životinjama, psima i mačkama lutalicama i životinjama opasnim za okolinu na području općine Lukavac, nadzor i kaznene odredbe.

 

Prema prijedlogu Odluke za osobe koje postupaju protivno ili se ne pridržavaju odredbi predviđene su i novčane kazne.

 

Utvrđene su i nadležnosti Veterinarske stanice, ali i drugih ovlaštenih organizacija i službi.

 

Obzirom da se radi o prijedlogu Odluke, ista bi se trebala naći pred vijećnicima na narednoj sjednici Općinskog vijeća Lukavac,a sa ciljem upoznavanja šire javnosti Odluka je postavljena i na službenu stranicu Općine Lukavac.

 

Više detalja o ovoj temi doznajte u video prilogu Mirzete Riđešić.

 

(RTV Lukavac)