Naslovna AKTUELNO Lukavački volonteri prikupili pomoć za migrante + VIDEO

Lukavački volonteri prikupili pomoć za migrante + VIDEO

Volonteri Crvenog križa Lukavac uspješno su realizovali akciju prikupljanja pomoći za migrante, koji se nalaze  u Bihaću i Mostaru.

 

Prikupljena pomoć je dostavljena u sjedište Crvenog križa TK, odakle će dalje biti distribuirana po punktovima.


 

„ Do 12.6. naši volonteri su ispred TC „Konzum“ vršili prikupljanje namirnica i higijenskih potrepština. Također, bila je mogućnost da se i ovdje donesu određeni artikli. Mogu reći da je akcija uspješna. Prema našoj procjeni prikupljeno je robe u vrijednosti od 1 150 KM i to najpotrebnijih higijenskih i prehrambenih artikala“, rekao je za RTV Lukavac sekretar CK Lukavac Mustafa Osmanović.

 

Najavio je da će sa sličnim aktivnostima nastaviti i u narednom periodu, a u tome će im kao i do sada, osim volontera, biti potrebna i pomoć građana.

 

„Ja bih iskoristio priliku da se zahvalim svim građanima koji su pomogli ovu akciju, posebno našim dragim volonterima koji su odvojili svoje vrijeme i po nesnosnim vrućinama koje su nas pratile ovih dana zaista odradili posao“, rekao je Osmanović, a riječi zahvalnosti uputio je i kolegama u Bihaću i Mostaru,koji pripremaju na stotine obroka dnevno.

 

(RTV Lukavac)