Naslovna AKTUELNO Lukavačko udruženje „Zlatni ljiljan“ najuspješnije u FBiH + VIDEO

Lukavačko udruženje „Zlatni ljiljan“ najuspješnije u FBiH + VIDEO

Na izvještajno izbornoj skupštini Udruženja građana dobitnika najvećih ratnih priznanja  Općine Lukavac „ Zlatni ljiljani“, izvršen je izbor radnog predsjedništva ,verifikacija mandata novih delegata, kao i razmatranje i usvajanje izvještaja o radu  za 2017.  i programa rada  za 2018.godinu.

 

Za predsjednika upravnog odbora izabran je Mehmedalija Hodžić, a za predsjednika skupštine Miralem Halilović Migan.


 

„U izvještajnom dijelu sastanka je bilo govora o proteklom periodu koji je bio veoma plodan. Prvo, od onoga što smo uradili na obilježavanju nadgrobnih spomenika, odnosno mjesta pogibije, naših poginulih drugova „Zlatnih ljiljana“. To je najbolji posao koji je obavljen na nivou Federacije BiH, jer još ni jedno udruženje nije obilježilo spomenike ovako kako smo mi to uradili“, rekao je za RTV Lukavac Miralem Halilović Migan.

 

Pohvalio se i uspjesima kada je u pitanju briga za porodice, a posebno za djecu dobitnika „Zlatnog ljiljana“, jer su jedino udruženje u FBiH koje se pobrinulo da sva djeca ratnih heroja budu zaposlena.

 

Za naredni period su najavili mnogo aktivnosti, koji podrazumijevaju brigu za mlađe naraštaje, očuvanje sjećanja na poginule heroje, ali i druženje sa ratnim saborcima.

 

Sastanku su prisustvovali  ministar za boračka pitanja u Vladi TK Enes Gegić  i pomoćnik općinskog načelnika za boračko invalidsku zaštitu Općine Lukavac Edin Hamzić.

Skupštini je prethodilo polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju poginulim borcima Armije BiH u Lukavcu.

 

(RTV Lukavac)