Naslovna AKTUELNO Lukavčani među laureatima u izboru Sportskog saveza BiH

Lukavčani među laureatima u izboru Sportskog saveza BiH


Sa općine Lukavac priznanja su dobili: Đozic Mensur-KBS ORKKA, priznanje za vrhunski sportski rezultat u 2018 godini, Željko Zombra-KBS ORKKA, priznanje za doprinos i popularizaciju BH sporta, Mirsad Halilagić, priznanje za doprinos i popularizaciju BH sporta
i Midhat Sarajlić, priznanje za sportsko novinarstvo.
Na svečanoj manifestaciji, održanoj večeras u Narodnom pozorištu u Sarajevu, prestižna priznanja dodijeljena su sportistima i ekipama, koje su u prošloj godini ostvarili najznačajnije rezultate u nacionalnim prvenstvima i međunarodnim takmičenjima, te zaslužnim sportskim radnicima.

Za najboljeg nogometaša izabran je Edin Džeko, dok je najuspješnija državna selekcija u prošloj godini bila nogometna A-reprezentacija BiH.

 

Priznanja za najuspješnije bosanskohercegovačke juniore otišala su u ruke mladom taekwondisti Nedžadu Husiću i kick bokserki Tari Bohatjuk, dok je selektor judo reprezentacije BiH Branislav Crnogorac progalašen za najboljeg trerena naše zemlje.

 

U kategoriji najuspješnijih bh. klubova u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji nagrađeni su Stonoteniski klub “Spin 2012”, ženski Košarkaški klub RMU Banovići, te Stonotensiki klub HT Eronet Mostar.

 

Specijalana prizanaja za ostvarene vrhunske rezultate u 2018. godini u muškoj konkurenciji dobili su Sanjin Pehlivanović (bilijar), Ahmed Krnjić (kick box), Petar Zadro (judo), Hamza Alić (atletika), Toni Miletić (judo), Maksim Avramović (karate) i Vedran Marčeta (ples), a u ženskoj konkurenciji isto prizanje su dobile Ivona Ćavar (karate), Džejla Makaš (streljaštvo), Emina Pašukan (plivanje), Mirnesa Bektaš (karate), Valentina Varva (ples), Emina Abdulić (karate) i Jasmina Medić (kick box).

 

Nagrade za najuspješnije sportiste i ekipe u konkurenciji paraolimpijskih sportova dobili su Streljački invalidski klub “Tuzla”, Mirza Hrustemović (najuspješniji trener), Nizam Čančar (najuspješniji sportista) te reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci.

 

Nagrade za životno djelo posthumo su dodijeljene Suadu Ćupini (karate) i Sabitu Hadžiću (košarka). Najbolji bh. šahista Denis Kadrić dobitnik je nagrede “Nusret Čaušević”.

 

Nagrade “Boro Glušac” za sportsko novinarstvo dobili su Goran Šumar, Vedran Radenović, Salih Hadžialić i Midhat Sarajlić, posebno prizanje “Mirza Delibašić” dobio je košarkaš Džanan Musa, dok je košarkaš Jusuf Nurkić dobitinik nagrade “Ambasador sporta”.