Naslovna AKTUELNO Lukavčanki Azri Jašarević se bolest vratila, uskoro nove akcije prikupljanja pomoći

Lukavčanki Azri Jašarević se bolest vratila, uskoro nove akcije prikupljanja pomoćiLukavčanka Azra Jašarević koja je prije 20 mjeseci, uz pomoć humanih sugrađana, pobijedila tumor, ponovo treba pomoć dobrih i humanih ljudi.

 

Ovoj mladoj majci se bolest vratila, a za novi operativni zahvat i novu fazu liječenja u Austriji će trebati novac koji njena porodica nema.

 

“Dragi naši, članovi i članice, snago bez koje ne bi pravili uspjehe u teškim situacijama, moram Vas obavjestiti da se Azri nakon godinu i sedam mjeseci ponovo vratio tumor na ruci. Nakon obavljene magnetne rezonance i kontrole u Grazu,ustanovljeno je da postoje dva recidiva na već operisanoj ruci. Urađen je nalaz biopsije kojim je utvrđeno da se radi o istom,gigantnocelularnom tumoru, da malignost ne postoji,ali da se isti mora odstraniti. Azra trenutno čeka da joj se dostavi taj nalaz,koji ću Vam takođe predočiti,a uz njega i predračun sa LKH-univirz. Klinikum u Grazu, čim bude proslijeđen Azri. Tako ćemo znati koja suma novca će Azri biti potrebna za operaciju ,sa željom da ste još uvijek uz nas,da Azra nastavi adekvatno liječenje”, napisala je na Facebook grupi “Pomoć za Azru Jašarević” organizatorica akcije Edina Imamović.

 

Nakon što bude poznata suma novca koja je potrebna za novu fazu liječenja, u Lukavcu će ponovo biti organizovane akcije prikupljanja sredstava.

 

(RTV Lukavac)