Naslovna AKTUELNO Majke Srebrenice pisale CIK-u: Poništite nepravedne izbore u Srebrenici

Majke Srebrenice pisale CIK-u: Poništite nepravedne izbore u Srebrenici

Pokret “Majke enklava Srebrenica i Žepa” i Udruženje žena Podrinja Bratunac uputili su molbu članovima Centralne izborne komisije BiH da ponište izbore u Srebrenici.

 

 


 

 

 

Istakle su da se više od 25 godina bore za istinu, pravdu i povjerenje, te da su tokom tog vremena odgajale djecu čiji su roditelji ubijeni u genocidu u Srebrenici.

 

 

 

 

 

“Ponosne smo da niti jedno dijete nema mržnje, nije izvršilo niti jednu osvetu i pored činjenice da su svojim očima gledali ubijanje roditelja, zato jesu, uz našu podršku, završili fakultete i danas su uspješni u svojim oblastima. Zašto Vam ovo pišemo? Zato što vas želimo zamoliti da ne dozvolite da naš trud bude uzaludan, da naša djeca izgube povjerenje koje smo gradili. Gradili smo ga na istini, pravdi i povjerenju”, stoji u molbi.

 

 

 

 

 

Navele su da istina, pravda i povjerenje počinju sa osnovnim ljudskim pravima, među koje spadaju i izbori, odnosno pravo da biraš i budeš biran.

 

 

 

 

 

“Pravo nas, ali i naše djece da budemo birani i da biramo nije
ostvareno, nije pravedno. Zato vas molimo da poništite i ponovite nepravedne izbore 2020. godine u Srebrenici, to vas molimo kao ljude i kao roditelje”, zaključeno je u molbi.