Naslovna AKTUELNO “Mali Svijet” počeo sa radom, a stigla i nova podrška donatora (VIDEO)

“Mali Svijet” počeo sa radom, a stigla i nova podrška donatora (VIDEO)

Kako bi djeci iz Centra za ranu intervenciju “Mali Svijet“ obezbijedili što bolje terapeutske uslove, neformalna grupa građana iz Lukavca, još polovinom februara,  pokrenula je akciju prikupljanja sredstava za opremanje senzorske sobe.

 

Uprkos ograničenjima izazvanim nepovoljnom epidemiološkom situacijom, sredstva su brzo prikupljena i donirana Centru “Mali Svijet”. Opremanjem sobe neophodnim pomagalima  stvoreni su uslovi za puno bolji tretman.

 

Značaj senzorne sobe je u ome što ona nije metoda liječenja, već metoda stimulacije, djeca u njoj imaju mogućnost da kontrolišu svoje senzorne impute, a što im omogućuje da kontrolišu svoje reakcije i da se bolje organizuju u svakodnevnim aktivnostima.

 

Centar koji pruža punu stručnu i terapeutsku pomoć za 110 mališana sa razvojnim poteškoćama u doba pandemije obustavio je svoj rad, ali popuštanjem mjera rad se normalizovao.  Uz poštivanje propisanih mjera, mališane i njihove roditelje ekipa RTV Lukavac zatekla je u akciji uređenja dvorišta, a koja je dio vrijedne donacije BH Telecoma

 

Pomenute donacije u mnogome će pomoći u radu ovog Centra, koji nema svoje stalne prihode i kojemu je svaki vid pomoći dobrodošao.

 

 

Priču o “Malom Svijetu” i humanim ljudima u video prilogu nam donosi Suada Imamović:

 

 

 

(RTV Lukavac)