Naslovna AKTUELNO Memorijalni centar Potočari zahvalio se na podršci

Memorijalni centar Potočari zahvalio se na podršci

Memorijalni centar Srebrenica-Potočari zahvalio se domaćim i stranim medijima na podršci, te vrhunskom i profesionalnom izvještavanju povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici.

 

– Poruka više od 40 svjetskih lidera nije ostala nezabilježena. Milioni ljudi su vidjeli njihove poruke. Bez podrške koju smo imali od novinara, tehničara i producenata koji su bili u Srebrenici, sve bi bilo znatno teže – ističe se u saopćenju iz Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

 

Posebnu zahvalnost taj centar je izrazio Javnom RTV servisu BiH, BHRT-u, koji je bio ključan u osiguranju i organizaciji zvaničnog prijenosa.

 

– Zahvaljujemo se svim novinarima, producentima, snimateljima i tehničarima iz brojnih javnih i privatnih, domaćih i stranih medija, koji su nam bili podrška u realizaciji i slanju poruke u svijet – istaknuto je.

 

Zahvalili su se i službama za akreditovanje novinara Organizacionog odbora, press službama i službama protokola Predsjedništva BiH, Vlade Federacije BiH, kao i PR agencijama i agencijama za tehničku podršku organizaciji događaja koji su uzeli učešće u različitim segmentima realizacije programa, svim uključenim prevodiocima, producentima i izvođačima.

 

Iz Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari poručili su da će u narednih godinu dana učiniti dodatne napore kako bi se unaprijedila praksa komunikacije s medijima, osiguranje adekvatnih informacija i dostupnost materijala u vezi s genocidom u Srebrenici.