Naslovna AKTUELNO Merhamet organizuje humanitarnu akciju “Iftar 2019”

Merhamet organizuje humanitarnu akciju “Iftar 2019”


HO „Merhamet“ MDD Regionalni odbor Tuzla u toku mubarek mjeseca Ramazana realizira akciju „IFTAR 2019.“ kojom  se osiguravaju iftari za postače u stanju socijalne potrebe, korisnike Narodne kuhinje  „Imaret“ u Tuzli, kao i kolektivni iftari u pojedinim povratničkim naseljima u RS i na drugim lokalitetima.

 

„Merhamet“ tokom mjeseca posta angažira sve svoje ljudske i tehničke kapacitete kako bi se stiglo do svakoga. I ove godine, priređivanjem iftara za sve prisutne, “Merhamet” podržava obilježavanje godišnjica stradanja bošnjačkog stanovništva u više mjesta u Podrinju.

 

U prošlogodišnjem Ramazanu podijeljeno je ukupno 5.900 iftarskih obroka, a predviđa se da će taj broj ove godine biti iveći.

 

Zainteresiranim pojedincima, firmama i institucijama “Merhamet” nudi se mogućnost da u posebnom mjesecu iskažu svoju solidarnost i iskoriste priliku pružanja dobročinstva kada se ono preporučuje, i svojim prilozima pomognu akciju „IFTAR 2019.“

 

To se može učiniti uplatama u novcu na navedene brojeve žiro računa (na uplatnici u dijelu –Svrha doznake – navesti  „Iftar 2019“).

 

-NLB Tuzlanska banka d.d. Tuzla: 1321000309575896

-Sparkasse banka d.d. Sarajevo, Filijala Tuzla: 1990500006345835

 

Može se pomoći i donacijama u namirnicama za pripremu iftarskih obroka i drugim vidovima pomoći koja se može uručiti svakodnevno u prostorijama “Merhameta”.