Naslovna AKTUELNO MI-BOSPO organizuje 60 besplatnih ultrazvučnih pregleda za žene

MI-BOSPO organizuje 60 besplatnih ultrazvučnih pregleda za ženeMikrokreditna fondacija MI-BOSPO tokom mjeseca oktobra provodi kampanju “Zajedno za zdravlje” kojom će osigurati 60 besplatnih ultrazvučnih pregleda za svoje klijentice.

 

“Imajući u vidu značaj prevencije pregleda i ranog otkrivanja karcinoma dojke, mi smo odlučili apelirati na klijentice da obave kontrolne preglede na način da smo im osigurali besplatne ultrazvučne preglede dojke. Naše klijentice, tačnije njih šezdeset, iz općina Ugljevik, Odžak, Žepče, Vogošća, Kakanj i Srebrenica tokom mjeseca oktobra uradiće preglede u poliklinikama sa kojima smo dogovorili saradnju. Uspijemo li na ovaj način osvjestiti žene da vrše redovne preglede, misija ove kampanje biće ispunjena”, riječi su Azre Berilo, menadžerice za odnose s javnostima MI-BOSPO-a.

 

Na ovaj način MI-BOSPO daje svoj doprinos u očuvanju zdravlja žena u našoj zajednici, a moto kojim se  vode jeste ‘napravimo svi  jedan mali korak za svaki naredni barem jedne žene u svome okruženju’.