Naslovna AKTUELNO Ministrica Čolić sastala se sa sindikalistima

Ministrica Čolić sastala se sa sindikalistimaPremijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministrica zdravstva Dajana Čolić primili su danas delegaciju Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona i upoznali se sa detaljima rada ove organizacije.

 

O pitanjima reprezentativnosti, kolektivnog ugovora za zaposlene u zdravstvu, te odnosu sa Nezavisnim sindikatom zdravstva TK, govorili su potpredsjednik Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiHdr. Admir Suljić, doc.dr. Nermina Kravić i prof. dr. Goran Krdžalić.

 

Premijer Tulumović rekao je da daje podršku aktivnostima koje su usmjerene na stvaranje boljih uslova i odgovorajućem vrednovanju ljekarskog rada.Prema njegovim riječima, neophodno je zajedničkim djelovanjem resornog i Ministarstva finansija, Zavoda zdravstvenog osiguranja TK, te Sindikata načiniti presjek potrebnih sredstava koja bi zahtijevale buduće promjene, a da se ne uruši postojeći sistem.

 

Predstavnici Strukovnog sindikata  i ovom su prilikom naglasili da žele riješiti problem radno pravnog statusa doktora,  odnosno da im se omogući reprezentativnost bez čega ne mogu potpisati kolektivni ugovor.