Naslovna AKTUELNO Mješovita srednja škola Lukavac privodi kraju školsku godinu (VIDEO)

Mješovita srednja škola Lukavac privodi kraju školsku godinu (VIDEO)

Oko 60 učenika iz 14 škola TK prijavilo se u svoje matične škole za polaganje  eksterne mature, koja ove godine nije obavezna.

 

Eksternu maturu učenici će polagati iz Biologije, Filozofije, Historije, Matematike, Njemačkog jezika, BHS jezika, Geografije, Hemije, Sociologije, Engleskog jezika, Fizike i Informatike. Eksterna matura bit će organizovana u zajedničkim prostorijama koje odredi Pedagoški zavod TK, u skladu sa odgovarajućim zaštitnim mjerama.

 

Mješovita srednje škola Lukavac ove godine izvodi i prvu generaciju učenika medicinske škole koji su imali obavezu da polažu interni dio mature, oni su već odradili pismni dio mature, kao i usmenu odbranu maturskog rada, dok će u petak pristupiti polaganju internog testa iz predmeta Urgentna medicina.

 

Kao i svih ranijih godina bit će održan tradicionalni defile gimnazijalaca kojima će se ove godine pridružiti i medicinari, još uvijek nije poznato na koji način će biti organizovana ovogodišnja akademija kojom će biti ispraćeno 90 maturanata, odnosno  22 gimnazijalca i 68 učenika prve generacije medicinske škole Mješovite srednje škole Lukavac.

 

Preporučujemo video prilog Edine Husović:

 

 

(RTV Lukavac)