Naslovna AKTUELNO Mještani Bikodža zamijenili krov na džamiji

Mještani Bikodža zamijenili krov na džamiji

Protekli vikend u Bikodžama je obilježila značajna volonterska akcija, tokom koje je zamijenjen krov na objektu mjesne džamije.

 

Iako je materijal nabavljen još krajem prošle godine, bilo je potrebno da se steknu svi uslovi da trošni krov bude zamijenjen novim, što su sa oduševljenjem dočekali vjernici iz MZ Bikodže. 

„Koristim priliku da se zahvalim svima koji su danas uzeli učešće u ovom projektu i koji su zajedno sa ljudima iz firme “Heez transport” za jedan dan skinuli stari i postavili novi krov na našoj lijepoj džamiji. Posebno želim da istaknem one koji su finansirali ovaj projekat od kojih sredstava je nabavljen materijal, a to su  Sinanovic Sanel – 3000 KM, te MZ Bikodže – 1000KM. Još jedanput, molim dragog Allaha da nagradi sve one koji su na bilo koji način doprinijeli u realizaciji ovog projekta i da ih obilato nagradi za to“, poručio je Semir Džibrić iz MZ Bikodže.

 

 

Mještani Bikodža poznati su po dobroj organizaciji i nesebičnom radu za svoju lokalnu zajednicu, jer su zajedno organizovali i proveli niz volonterskih akcija, među kojima je posebno značajna izgradnja prostorija za NK „Sloga“ Bikodže.

 

 

(RTV Lukavac)