Naslovna AKTUELNO Mještani Dobošnice Donje trebaju podršku za realizaciju važnih projekata (VIDEO)

Mještani Dobošnice Donje trebaju podršku za realizaciju važnih projekata (VIDEO)U Mjesnoj zajednici Dobošnica Donja u ovoj godini nije bilo većih infrastrukturnih ulagnja. Projekat koji je započet u 2018. godini je jedan od značajnih kada su u pitanju ulaganja, a radi se o radovima na novom dubinskom bunaru broj 5.  Na ovom bunaru trenutno se vrši  crpljenje vode obzirom da je posljednja analiza vode pokazala prisustvo nedozvoljene količine željeza i mangana.

 

U ovoj mjesnoj zajednici postoji i potreba za rekonstrukcijom  pojedinih putnih pravaca i ulične rasvjete. Jedan od prioriteta u radu Vijeća MZ Dobošnica Donja jeste i vanjsko utopljavanje objekta ambulante.

 

Pored pomenutih,  od značajnijih projekata koji su planirani da se završe je i  izgradnja kanalizacione mreže u naseljima Bare i pored radionice. Iako imaju urađene septičke jame, zbog velike visine podzemnih voda, mještani imaju problema i sa izlijevanjem fekalija. Ovim projektom, čija je vrijednost oko 150 000 KM,  vod nove kanalizacione mreža bi išao u rijeku Spreču.

 

Vijeće MZ Dobošnica Donja kao jedan od prioriteta ističe izgradnju vertikalne i horizontalne signalizacije od magistralnog puta do centra Dobošnice. Pored putokaza, planirana je  izgradnja  autobuskih stajališta u centru Dobošnice, naselje Polje, te prema Kruševici i Gornjoj Dobošnici.

 

U MZ Dobošnica Donja boravila je ekipa RTV Lukavac, a video prilog je pripremila Sabina Džibrić.

 

(RTV Lukavac)