Naslovna AKTUELNO Mještani Šikulja traže pomoć za deblokadu puta prema Lukavcu (VIDEO)

Mještani Šikulja traže pomoć za deblokadu puta prema Lukavcu (VIDEO)

Mještani Šikulja već duže vremena nalaze se u putnoj blokadi prema Lukavcu. Kako bi se pronašlo riješenje ovog problema održan je  sastanak sa načelnikom Općine Lukavac Edinom Delićem, kojem iako pozvani, iz opravdanih razloga, nisu prisustvovali predtavnici rudnika Kreka Tuzla.

 

Podsjetimo, izgradnjom puta prema novom odlagalištu Bijelog mora na jedan alternativni način je i riješen ovaj problem mještana Šikulja, međutim, nedugo nakon toga put je po nalogu inspekcije od strane Rudnika Šikulje presječen.


 

Nakon toga  održan je i bunt mještana Šikulja kada je na inicijativu predstavnika  Rudnika Kreka dogovoreno održavanje sastanka s ciljem pronalaska dogovora, do kojeg nakon više sedmica upućivanja poziva i apela,  nije došlo.

 

Ni ovom sastanku nisu se odazvali predstavnici „Kreke“, ali s obzirom na cijelokupnu trenutnu situaciju koja vlada oko rudnika ovaj izostanak je opravdan.

 

Dolazak na ljekarski pregled, plaćanje režija i sve druge osnovne životne aktivnosti za mještane Šikulja trenutno su izuzetno otežani. Nadat se da će svi nadlažni koji mogu riješiti trenutnu situaciju poslušati vapaj mještana Šikulja i ovaj problem riješiti na zadovoljstvo svih.

 

 

Više u video prilogu Alema Meškovića