Naslovna AKTUELNO Mladi pozvali Srebreničane da se registruju za glasanje: Učinite to zbog generacija...

Mladi pozvali Srebreničane da se registruju za glasanje: Učinite to zbog generacija koje dolaze

Skupina mladih Srebreničana, rođenih nakon genocida 1995. godine, koji su se vratili u rodna mjesta svojih roditelja, pozvali su danas sve stanovnike Srebrenice u zemlji i inostranstvu, da se registruju za glasanje putem pošte (izbjegla lica i osobe s privremenim boravkom van BiH) i glasanje u odsustvu (raseljena lica u Federaciji).

 

 

 

“Želimo da sva djeca Srebrenice, bez obzira gdje se danas nalazila, učestvuju i daju svoj glas na izborima. Nikada nije bilo važnije, za one koji Srebrenicu imaju u srcu, da izdvoje malo vremena i registruju se za izbore. Učinite to zbog generacije koja dolazi, nas koji smo se vratili, budućnosti ovog kraja”, poručili su u pismu javnosti.

 

 

 

 

 

Rok za prijavu je 31. august i vremena je sve manje. No, mladi povratnici u Srebrenicu vjeruju da je njihov glas važan.

 

 

 

 

 

“Glas na izborima je glas za šansu da imamo škole bez diskriminacije, da imamo prilike da radimo i od svog rada živimo, da imamo mogućnost da napravimo Srebrenicu domom i gradom u kojem će svi biti dobrodošli. Ne želimo da nam se podmeće fraza pomirenja kao predizborni trik, kao ni da živimo u strahu od govora mržnje i novih poziva na ubijanje. Naš dan je došao, dan kada svi možemo s ponosom reći da je Srebrenica naša adresa, bez obzira gdje bili”, zaključuju u pismu.