Naslovna AKTUELNO Mladi volonteri CK/K Lukavac – ponos naše lokalne zajednice (VIDEO)

Mladi volonteri CK/K Lukavac – ponos naše lokalne zajednice (VIDEO)


Preko stotinu godina Crveni križ/krst Općine Lukavac bezrezervno daje podršku i pomoć našim sugrađanima i svim osobama kojima je pomoć potrebna. Posebno su ponosni na rad svojih mladih volontera i aktivista.

 

Crveni križ općine Lukavac osnovan je 1919. godine i cijelo ovo vrijeme rad organizacije je bio u skladu sa društveno – ekonomskim i političkim kretanjima u zemlji i okruženju.  Uloga i značaj ove humanitarne organizacije u doba pandemije koronavirusa  je došla do posebnog izražaja, naročito njihovih mladih aktivista i volontera čije je rad na terenu od velike pomoći našim sugrađanima, ali i drugim društvenim subjektima.

 

Kako ističu i sami mladi CK/K općine Lukavac sa ovim i sličnim aktivnostima će nastaviti i u ovoj godini. Akcenat će biti stavljen na pomoć, edukaciju, ali i poboljšanju položaja mladih u našoj lokalnoj zajednici.

 

 

Iz ove humanitarne organizacije najavljuju da će nastaviti da daju bezrezervnu podršku svim kategorijama stanovništva koji su u stanju socijalne potrebe, bolesnim građanima, invalidnim licima, pomoći djeci bez roditeljskog staranja i svim osobama kojima je pomoć potrebna.

 

Preporučujemo video prilog Alema Meškovića:

 

 

 

(RTV Lukavac)