Naslovna AKTUELNO MNK Lukavac obilježava treću godišnjicu postojanja i takmičenja (VIDEO)

MNK Lukavac obilježava treću godišnjicu postojanja i takmičenja (VIDEO)


Tačno prije tri godine, 10.02.2018. godine u Centru za kulturu u Lukavcu održana je Osnivačka skupština MNK Lukavac, na kojoj su izabrani članovi Skupštine, Upravnoga i Nadzornoga odbora MNK Lukavac.

 

Prije tri godine ideja mladih i ambicioznih ljudi o stvaranju futsal kluba je zaživjela. Udareni su temelji Malonogometni kluba Lukavac i stečeni i ispunjeni svi preduslovi da bi se klub mogao natjecati tada, a i danas u I Futsal ligi FBiH.

 

Prva takmičarska godina u I Futsal ligi FBiH, osim što je novi vid takmičenja, jer je prije ekipa uglavnom nastupala na turnirima, za igrače ovoga kluba ligaško takmičenje je donijelo i dosta zapažene rezultate. Bilo je zanimljivih i važnih pobjeda, ali i poraza. Na kraju prve sezone MNK Lukavac je završio kao drugi na tabeli, iza ekipe Bosna Kompred. Bio je to rezultat koji niko nije očekivao, ali su futsaleri iz Lukavca pokazali da su pravo osvježenje.

 

Nakon odlične prve sezone u I Futsal ligi FBiH, u drugu sezonu se krenulo sa nekim novim imenima, bilo je i dolazaka i odlazaka, ali kostur tima iz prve sezone se zadržao. Ipak, u drugoj sezoni nisu ponovljeni dobri rezultati iz premijerne sezone.

 

Nastup i u ovoj trećoj sezoni se može smatrati uspješnim. U ovoj sezoni grupe tri I Futsal lige FBiH, MNK Lukavac je nakon 5 odigranih utakmica na drugoj poziciji sa 7 osvojenih bodova, odnosno dvije pobjede, dva poraza i jednim remijem. Za sada je na tabeli na prvoj poziciji ekipa iz Banovića.

 

Klupske ambicije MNK Lukavac za sada su ovaj rang takmičenja, jer objektivno govoreći bez neke veće finansijske injekcije, podrške Općine Lukavac, privrednih subjekata i ostalih faktora, ne može se razmišljati o Premijer Futsal ligi FBiH.

 

Preporučujemo video prilog Midhata Sarajlića:

 

 

 

(RTV Lukavac)