Naslovna AKTUELNO MNK Lukavac: Sportski humanitarni spektakl u Lukavacu!

MNK Lukavac: Sportski humanitarni spektakl u Lukavacu!

U okviru 10. kola 1. Futsal lige FBiH, u nedjelju 16.02.2020 godine, sa početkom od 17:00 sati, snage će odmjeriti futsaleri MNK Lukavca i gosti iz Živinica ekipa FC Bašigovci.

Pored bitke za bodove ovo će biti i humanitarna malonogmetna utakmica jer će  sav prihod od ulaza ide Centru za ranu intervenciju “Mali svijet”. Ulaz za sve posjetioce osim djevojaka je 2 KM. 

 


Domaći su u sjajnom nizu bez poraza, a računajući završetak prošle polusezone ta brojka je porasla na četiri utakmice bez poraza.

-Odličnu utakmicu iz prošlog kola protiv MNK Banovići, trebalo bi prenjeti na utakmicu protiv FC Bašigovaca, i za rezultat nećemo strepit, poručili su iz MNK Lukavac.

Gosti iz Živinica nisu baš najbolje otvorili drugi dio sezone, te su poraženi u Tuzli i na svom terenu od ekipe “Klanac” iz Brčkog. Sigurno je da u Lukavac ne dolaze sa bijelom zastavom. Jedna veoma iskusna i tvrda ekipa, koja se ove zime dodatno i pojačala, svakako da neće biti lak zalogaj za lukavačke futsalere.

Ono što vrijedi istaći jeste da će susret između ove dvije ekipe biti i humanitarnog karaktera. Sav prihod od ulaznica biti će prosljeđen Centru za ranu intervenciju “Mali svijet”.

Ne vrijedi ni govoriti koliko će ovom Centru dobro doći svaka pomoć, jer svi znamo kako ta ustanova djeluje i radi.

Pozivamo sve dobre ljude da dođu u nedjelju na utakmicu, podrže naš MNK Lukavac i kupljenom ulaznicom pomognu u radu Centru za ranu intervenciju “Mali svijet”.