Naslovna AKTUELNO MNK Lukavac upisao historijsku pobjedu

MNK Lukavac upisao historijsku pobjedu

Lukavački futsaleri ekipa MNK Lukavca jučerr je upisala premijerni nastup u futsal društvu. U oviru 1.kola Prve Futsal lige FBIH, malonogometaši Lukavca gostovali su u Brčkom i ubilježili visoku pobjedu od 3:8 protiv ekipe GFC Brčko.

 

No krenimo redom, nije se dalo naslutiti na početku utakmice da će izabranici Edina Muratovića doći tek tako lako do pobjede u Brčkom. Naime, domaća ekipa GFC Brčkog povela je već u 5 min. susreta, a strijelac je bio Šišić.

 

Vodstvo domaćih nije dugo trajalo, već u 9 min. susreta Isić poravnava rezultat na 1:1, te vraća stvari na početak. Nedugo nakon toga, tačnije u 12 min. susreta Isić svojim drugim golom donosi prednost lukavčanima od 1:2.

 

U tim trenucima postojala je samo jedna ekipa na terenu, a to su bili futsaleri iz Lukavca. Već u 14. min novi pogodak za lukavčane, ovoga puta strijelac za 1:3 bio je Bektić.

 

Do kraja poluvremena vidjeli smo još dva gola, a oba djelo naših igrača. U 16 min. susreta 1:4 , strijelac je bio Alić, a u istoj minuti i Hodžić pogađa za 1:5. S tim rezultatom se i otišlo na odmor.

 

U nastavku meča ekipa iz Lukavca znalački čuva prednost, a do novog gola i ogromnih 1:6 dolaze u 27 min. susreta. Strijelac je bio ponovo Hodžić.

 

Domaćini u 35 min. preko Ribića smanjuju na 2:6, dok Vuković već u narednoj minuti sjajnim golom donosi prednost gostima od 2:7.

 

U 37 min. na semaforu je pisalo 2:8, a ponovo je strijelac bio jučer možda i ponajbolji pojedinac meča Vuković. Konačan rezultat od 3:8, postavlja domaći igrač Lević u posljednjoj minuti jučerašnje utakmice.

 

Za MNK Lukavac nastupili su sljedeći igrači: Smajić, Alić, Vuković, Bektić, Hasanović, Mujić, Salkić, Kasumović, Hodžić, Isić, Žabić i Salkanović.

 

Šef stručnog štaba: Edin Muratović

 

Fantastična predstava futsalera iz Lukavca vjerujemo neće proći nezapaženo u našem gradu, a priliku da ih podržimo imat ćemo već naredni vikend.

 

U nedjelju 04.11.2018 god. (nedjelja) u okviru 2. kola Prve Futsal lige FBiH, u Lukavac dolazi ekipa MNK Banovići.

 

Utakmica se igra od 19:00h, a ulaz je 2KM.