Naslovna AKTUELNO ‘Moja kosa tvoja kosa’, akcija Udruženja Srce za djecu koja boluju od...

‘Moja kosa tvoja kosa’, akcija Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka najavilo je za nedjelju, 9. oktobra u Sarajevu javnu akciju šišanja i doniranja kose za potrebe projekta ‘Moja kosa tvoja kosa’. U okviru tog projekta izrađuju se perike od prirodne kose za djecu koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose.

 

Donirana kosa mora biti prirodna, nefarbana i netretirana, a dužina doniranog dijela treba biti minimalno 30cm. Prije šišanja kosa treba da bude čista i suha.


 

– Osim javne akcije šišanja, na platou ispred SCC-a bit će realizirana humanitarna akcija a građani koji ne ispunjavaju uvjete za doniranje kose moći će kupiti bio razgradivi crveni balon (vrijednosti od 5 KM) ili bedž te na taj način podržati projekt ‘Moja kosa tvoja kosa’ – navode iz Udruženja.

 

Kako ističu u saopćenju za javnost, Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ u okviru projekt ‘Moja kosa tvoja kosa’ izrađuje perike od prirodne kose i daje na korištenje (besplatno) djeci koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose.

 

– ‘Moja kosa tvoja kosa’ jedan je od najhumanijih projekata u BiH i šire. Pozivamo građane na javnu akciju šišanja i doniranja kose za projekt ‘Moja kosa tvoja kosa’, koja će biti održana 9. oktobra ove godine od 11 do 17 sati u Sarajevo City Center (SCC). Akciji će prisustvovati i ambasadorica Projekta Amra Džeko – saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.