Naslovna AKTUELNO Most u Modracu otvoren za saobraćaj+VIDEO

Most u Modracu otvoren za saobraćaj+VIDEO

Prva faza radova na proširenju mosta na putu R-471 Lukavac-Vijenac-Banovići, preko rijeke Spreče u naselju Modrac,  je završena.

 

Saobraćaj je uspostavljen i konačno mogu odahnuti građani velikog dijela općine Lukavac i privredni subjekti koji koriste ovu saobraćajnicu.

 

Tokom predhodnih dana građani i privrednici su zbog totalne obustave saobraćaja trpili određene posljedice u smislu snadbijevanja i obavljanja redovnih poslova i zadataka, jer su morali koristiti alternativne putne pravce.

 

Radovi dobro napreduju i most je prije određenih rokova pušten u saobraćaj.

 

Drugom fazom projekta je predviđeno upajanje postojeće saobraćajnice u prošireni most.  Predviđena je ugradnja dodatne nosive čelične konstrukcije. Uklonit će se postojeći ivičnjaci i trotoar,  te izgraditi novi u pravcu mosta i pješačke staze.

 

Zanimljiva je sama priča o prvobitnoj  izgradnji mosta na Spreči u Modracu, koji je izgradila JNA, a čiji je projekat završio u Saveznom arhivu u Beogradu, a sada je u posjedu Direkcije regionalnih cesta TK.

 

Izvođač radova na mostu „Roading“ Gračanica i Direkcija cesta TK se zahvaljuju lokalnoj zajednici, svim građanima i privrednim subjektima, na strpljenju ,razumijevanju i saradnji u realizaciji ovog projekta. Građane i vozače pozivaju na dodatni oprez  i strpljenje do okončanja svih radova.

 

Podsjećamo, vrijednost projekta je 187 000 KM, a investitor je Direkcija cesta TK.

 

(RTV Lukavac)