Naslovna AKTUELNO Muzaferija nakon 25. mjesta u spustu: Drago mi je da sam dostojno...

Muzaferija nakon 25. mjesta u spustu: Drago mi je da sam dostojno predstavila BiH


Bh. skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je danas 25. mjesto u spustu na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Cortini d’Ampezzo (Italija), a nakon ovog uspjeha istakla je kako joj je drago što je dostojno predstavila Bosnu u Hercegovinu.

 

 

 

 

 

Reprezentativka Bosne i Hercegovine imala je veoma dobar nastup te ostvarila planirani cilj prije prvenstva.

 

 

 

 

“Zadovoljna sam današnjim nastupom i 25. mjesto u spustu je nešto što je bio jedan od naših ciljeva na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Drago mi je da sam dostojno predstavila Bosnu i Hercegovinu među najboljim spustašicama svijeta, odnosno u najzahtjevnijoj disciplini u alpskom skijanju. Vjerujem da u narednom periodu mogu još bolje. Uz adekvatne ulove i naporan rad, u nastavku ove i narednim sezonama, vjerujem da ću imati još bolje nastupe i rezultate”, rekla je Muzaferija.

 

 

 

 

 

U Skijaškom savezu Bosne i Hercegovine također su veoma zadovoljni današnjim nastupom Muzaferije na SP-u u Cortini.

 

 

 

 

 

”Elvedina je budućnost našeg skijanja i njeno vrijeme tek dolazi. Odvezla je veoma dobru trku i dostojno predstavljala našu zemlju. U Ski savezu Bosne i Hercegovine ponosni smo na nju”, rekla je Jelena Dojčinović, generalni sekretar Skijaškog saveza BiH, naglasivši:

 

 

 

 

 

”Današnji spust u Cortini pokazatelj je da Bosna i Hercegovina ima veoma kvalitetnu skijašicu na međunarodnoj sceni i da će Muzaferija ubuduće igrati značajnu ulogu na najvažnijim takmičenjima, među najboljim skijašicama svijeta”.

 

 

 

 

 

Muzaferija je trku spusta odvezla u vremenu 1:37.13. Za svjetskom prvakinjom Corinne Suter (Švicarska) bila je sporije 2,86 sekundi. Srebrenu medalju osvojila je Njemica Kira Weidle (+ 0,20 stotinki), a brozna je pripala Švicarkinji Lari Gut-Behrami (+0,37).