Naslovna AKTUELNO Muzaferija pred nastup na Svjetskom kupu: Od ove sezone očekujem puno

Muzaferija pred nastup na Svjetskom kupu: Od ove sezone očekujem puno

Elvedina Muzaferija (21), najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica predstojećeg vikenda (5. i 6. decembar) nastupit će na prvim trkama superveleslaloma Svjetskog kupa ove sezone švicarskom St. Moritzu. ( Skijaski savez BiH - Anadolu Agency )

Elvedina Muzaferija (21), najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica predstojećeg vikenda (5. i 6. decembar) nastupit će na prvim trkama superveleslaloma Svjetskog kupa ove sezone švicarskom St. Moritzu.

 

Nakon Svjetskog kupa, Muzaferija ostaje u St. Moritzu gdje će se 8. i 9. decembra takmičiti u istoj disciplini u Evropa kupu.

“Pored svih poteškoća koje su zadesile svijet, a samim tim i sport, uspjela sam odraditi jako kvalitetne pripreme, vjerovatno do sada i najbolje. Zahvaljujući ski centrima koji dopuštaju treninge nacionalnih timova, pripreme su se odvijale u Austriji, Italiji i Švicarskoj, gdje sam posebno u Saas Fee odradila izuzetno kvalitetne treninge u brzim disciplinama. Od ove sezone očekujem puno jer sam jako puno radili na svojoj fizičkoj spremi i osjećam da mogu praviti velike rezultate”, rekla je Muzaferija.

U Skijaškom savezu Bosne i Hercegovine (SS BiH) nadaju se da bi Muzaferija u Švicarskoj mogla osvojiti bodove u Svjetskom kupu, odnosno plasirati se među 30 najboljih. U Evropa kupu vjeruju da bi mogla biti ispod 15. mjesta.

Muzaferija je u prošloj sezoni osvojila prve bodove u Svjetskom i Evropa kupovima.