Naslovna AKTUELNO Na današnji dan 1992. godine emitovan je prvi dnevnik Televizije Lukavac

Na današnji dan 1992. godine emitovan je prvi dnevnik Televizije Lukavac

RTV Lukavac ima svoju slavnu prošlost, ali i svjetlu budućnost

Na današnji dan 1992. godine, emitovan je prvi dnevnik Televizije Lukavac. Bio je ovo veliki i značajan poduhvat mladih entuzijasta, koji su prekidom medijske blokade u kojoj se tada našla općina Lukavac, željeli dati svoj doprinos odbrani od agresorski napada i propagande.

 

U to vrijeme, u okviru tadašnjeg PRESS centra Lukavac, štampan je i Bilten Općine Lukavac BOL. U januaru 1993. godine pokrenut je Radio Lukavac, a 2019. godine i portal rtvlukavac.ba.


 

RTV Lukavac ima svoju slavnu prošlost, ali i svjetlu budućnost.

 

„Ovu medijsku kućnu osnovala je grupa mladih ljudi koji su i tada vjerovali da je lokalni medij nezamjenjiv u organizaciji i funkcionisanju života jedne općine, odnosno zajednice. Svih 29 godina pokazuje da su bili u pravu. Ponosna sam na našu ulogu u ratnim danima, a i svim godinama, događajima i procesima koji su uslijedili. Sa borcima, radnicima, socijalnim slučajevima, humanitarcima, umjetnicima, sportistima, političkim akterima i svim drugim građanima općine Lukavac bili smo u svim prigodama, lijepim i tužnim povodima. U narednom periodu tome ćemo se posvetiti sve intenzivnije i opravdati svoju ulogu „servisa građana“.

 

Želimo i dalje biti obavezni na svim manifestacijama, sastancima, volonterskim akcijama, turnirima, koncertima i izložbama, te dati doprinos humanitarnim i drugim sličnim aktivnostima. Pozivam građane da nas kao takve doživljavaju i o svemu aktuelnom i zanimljivom obavještavaju, te da prate naša tri medija koja se razvijaju i napreduju“, izjavila je Jasminka Memić, v.d. direktorica JU RTV Lukavac.

 

U okviru JU RTV Lukavac danas djeluju Televizija Lukavac, Radio Lukavac i portal rtvlukavac.ba. Sve sadržaje koji se na njima plasiraju kreira i realizuje kolektiv od 18 osoba. Jasminka Memić je zaposlenik sa najdužim stažom jer je u njemu u kontinuitetu od samoga osnivanja.

 

Kaže da se radi o izuzetno zahtjevnom i stresnom, ali i izazovnom poslu, jer su novinari i drugi medijski radnici uvijek u stresu i terminima, a posebno je značajna odgovornost „javne riječi“. Na sve to radi se i o poslovima koji iziskuju stalno učenje, napredovanje i praćenje trendova, ali se ovaj kolektiv uspješno nosi s tim.

 

„Kolegama u RTV Lukavac upućujem iskrene čestitke povodom 29. godišnjice. Njima, kao i svim bivšim uposlenicima i saradnicima, zahvaljujem na doprinosu koji su dali u razvoju RTV Lukavac. Ujedno se zahvaljujem svim institucijama, u prvom redu Općini Lukavac, organizacijama, kolektivima i pojedincima koji su nas sve ove godine podržavali u postojanju i radu. I na kraju hvala i svim građanima općine Lukavac koji nas prate i doživljavaju kao svoje“, kaže v.d. direktorica Jasminka Memić.