Naslovna AKTUELNO Na Jošiku će biti odata počast žrtvama genocida u Srebrenici+VIDEO

Na Jošiku će biti odata počast žrtvama genocida u Srebrenici+VIDEO

Na stadionu „Jošik“ u Lukavcu će 7. jula biti upriličen performans posvećen žrtvama genocida počinjenog u Srebrenici.

 

Medžlis IZ Puračić, Odjel za  brak i porodicu Muftijstva Tuzlanskog, u saradnji sa učesnicima „Marša mira 2018“ iz Bihaća, predstavnicima Udruženja „Horizont“, Ženske edukacione organizacije „Iskre“ 7.jula organiziraju performans, tokom kojeg će u Lukavcu formirati Srebrenički cvijet i broj žrtava 8.372.


 

U našem gradu će ovo biti prvi put, a gostima iz Bihaća već četvrti put da učestvuju u ovom performansu.

 

„Došli smo na ideju da im ukažemo dobrodošlicu i da se i mi pridružimo jednom po meni velikom ljudskom djelu. Planirali smo da na našem stadionu u Lukavcu napravimo broj i cvijet. Želimo da zamolimo javnost, udruženja, sve dobre ljude da nam se u ovom hairli poslu pridruže. Obzirom da je kratko vrijeme u ovom periodu koji je pred nama, trebamo to organizovati onako kako dolikuje, da bude što smislenije, što organizovanije, odnosno da bude dostojanstven izraz poštovanja kakav pripada žrtvama“, rekla je za RTV Lukavac muallima Hasiba Saračević. Kaže i da u ovu aktivnost žele uključiti što više različitih ljudi i udruženja, ujedinjenih sa istim ciljem da odaju počest nevinim žrtvama.

 

Zvaničan početak formiranja cvijeta i broja je u 14,00 sati, a organizatori pozivaju sve koji žele učestvovati da na lokaciju dođu jedan sat ranije.

 

(RTV Lukavac)