Naslovna AKTUELNO Na Kosovu dan žalosti zbog stradanja njihovih državljana u Hrvatskoj

Na Kosovu dan žalosti zbog stradanja njihovih državljana u Hrvatskoj


Na Kosovu je danas proglašen Dan žalosti zbog stradanja njihovih državljana u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju u Hrvatskoj.

 

Deset osoba je poginulo, a 44 je povrijeđeno, u nesreći koja se dogodila nedaleko od Slavonskog Broda, kada je autobus sletio sa puta.

 

Riječ je o građanima iz dijaspore koji su se autobusom kompanije iz Đakovice, Deva Tours, uputili iz Frankfurta ka Prištini. Hrvatska policija i tužilaštvo otvorili su istragu, saopćili su da se o uzrocima slijetanja autobusa sa puta još uvijek ne može govoriti, ali su potvrdili da je vozač, koji je priznao da je “na trenutak zaspao” za volanom, uhapšen.

 

Ministar zdravstva Republike Hrvatske Vili Beroš rekao je da će neki od lakše ozlijeđenih biti danas otpušteni iz brodske bolnice, nekoliko je operativnih zahvata već učinjeno, a nekoliko njih u indikacijama koje nisu hitne – napravit će se sutra.

 

Svima uključenima u ovaj tragični događaj bit će pružena psihološka pomoć, rekao je za Dnevnik HTV-a te ponovio da je u bolnici formiran info centar 035 201 111 na kojem se objedinjuju informacije svih relevantnih službi za obitelji stradalih i ozlijeđenih.

 

Dodao je međutim, kako će njihov povratak u Kosovo ovisiti o stanju njihovih bližnjih. Naime, među putnicima su bili članovi istih obitelji pa će pričekati ishod liječenja onih drugih. Naglasio je kako je zdravstvena situacija nakon nesreće stabilizirana vrlo rano zahvaljujući promptnim reakcijama svih stručnih službi – hitne pomoći, civilne zaštite, vatrogasaca i ostalih.