Naslovna AKTUELNO Na općini Lukavac u toku su infrastrukturni projekti i sanacija puteva...

Na općini Lukavac u toku su infrastrukturni projekti i sanacija puteva u nekoliko mjesnih zajednica(VIDEO)


Saniranje udarnih rupa i obnova kolovozne trake po putevima na području općine Lukavac je projekat koji se realizira ovih dana.

 

Iz Budžeta Općine Lukavac je izdvojeno oko 170.000 KM za riješavanje trenutnih  problema na značajnim putnim pravcima u mjesnim zajednicama  općine Lukavac.

 

Radovi su već  okončani  u nekoliko mjesnih zajednica , odnosno vršila se sanacija  na putu koji spaja Puračić i Mosorovac koji je bio u poprilično lošem stanju, također radilo se  i na putnim pravcima na 3 lokacije u Poljicu Gornjem (Tablja, Jazavčine i put pored OŠ Poljice).

 

 

Jučer su izvedeni radovi u Turiji, u pitanju je sanacija glavnog puta kroz ovu MZ. U planu je i uređenje puta  Modrac –Tabaci.

 

Proširenje puta odnosno ulaza u Bokaviće zbog bezbjednijeg odvijanja saobraćaja također je u planu radova u narednom periodu.

 

U ovom projektu su i povratničke podozrenske MZ :Sižije, Krtova 1 i Krtova 2 u kojima se takođe planira saniranje udarnih rupa.

U naredbim danima slijedi saniranje puta pored OŠ Dobošnica Donja i puta prema Željezničkoj stanici u ovoj MZ. Neće biti zaobiđena ni MZ Gnojnica u kojoj će se sanirati put prema mezarju.

 

Osim asfaltiranja odnosno obnove kolovoznih traka koje su oštećene nasipat će se makadamski putevi po svim mjesnim zajednicama u skladu sa mogućnostima i raspoloživim sredstvima.

 

Ove aktivnosti će biti zaokružene i izradom propusta u MZ Huskići, Šikulje i Turija.

 

 

Opširnije u video prilogu Midhata Sarajlića