Naslovna AKTUELNO Na pomolu certifikacija upravljanja kvalitetom proizvoda

Na pomolu certifikacija upravljanja kvalitetom proizvoda

 

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona uz podršku Kantonalne privredne komore Tuzla, u utorak je organizovao  prvi besplatni seminar u 2018. godini o postupcima i načinu uvođenja EN ISO 9001:2015 – Certifikacija sistema upravljanja kvalitetom s ciljem jačanja internih upravljačkih kapaciteta u malim i srednjim preduzećima i obrtima.

 

„Svaka bi firma odnosno organizacija u BiH trebala da implementira ovaj standard, a on govori o organizaciji, o njenim procesima, resursima, ljudskim kadrovima, infrastrukturi i govori o načinu praćenja svih procesa i poboljšanju tih procesa unutar same organizacije i poslovanja.“ – kazala je Alisa Salković, izvršna direktorica Sicon Sas d.o.o. Tuzla.

 

 

Primjena certifikata 9001:2015 privrednicima koji tek planiraju pokrenuti neku firmu donosi konkurentnost na tržištu, a onima koji već rade, omogućava i efikasniji nadzor procesa i troškova poslovanja.

 

 

Tokom seminara predstavljeni su i pozitivni primjeri firmi koje koriste ovaj međunarodni standard, a slični događaji za sve zainteresovane privrednike bit će održani i u narednom periodu.