Naslovna Istaknuto Na TK počinje organizovano vakcinisanje protiv COVID-19 u privrednim subjektima

Na TK počinje organizovano vakcinisanje protiv COVID-19 u privrednim subjektima


U okviru zajedničke akcije koju su pokrenuli Kantonalna privredna komora Tuzla i Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona počinje vakcinisanje protiv COVID-19 u privrednim subjektima na području Tuzlanskog kantona.

 

 

Komora i Zavod su ranije pozvali sve privredne subjekte da animiraju svoje uposlene da se pravovremeno vakcinišu i na taj način doprinesu sigurnom poslovnom okruženju i smanjenju mogućnosti uvođenja restriktivnih mjera u zimskom periodu.

 

 

“S tim u vezi, već u petak (s početkom u 9.00 sati) bit će organizovano prvo grupno vakcinisanje u privrednim subjektima na području Tuzlanskog kantona”, navodi se.

 

 

Prijavljeno je već desetak privrednih subjekata, prave se spiskovi i rasporedi vakcinisanja, a prema planu i programu realizacije projekta, prva je firma “Grin” Gračanica. U prostorijama firme bit će organizovano vakcinisanje radnika, trenutno raspoloživim vakcinama.

 

 

Kako u saopćenju za javnost podsjećaju iz Kantonalne privredne komore Tuzla, vakcinacija je najdjelotvorniji način zaštite od bolesti COVID-19 i najučinkovitiji način suzbijanja širenja pandemije.

 

 

“Vakcinacijom protiv COVID-19 u organizam unosimo materiju koja stimuliše naš imunološki sistem da samostalno stvara otpornost (imunitet) na virus korona. Vakcinisanjem štitite sebe i osobe s kojima živite ili s kojima dolazite u kontakt. Sve registrirane vakcine u BiH i Evropskoj uniji djelotvorno štite od težih oblika bolesti, hospitalizacije i smrtnih ishoda”, naglašava se.

 

 

Kantonalna privredna komora Tuzla i Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona ponovo pozivaju privredne subjekte na području Tuzlanskog kantona da animiraju radnike, obavijeste ih o zajedničkoj akciji te spiskove zainteresovanih uposlenika (sa matičnim brojem (JMBG) dostave u Kantonalnu privrednu komoru Tuzla.

 

 

“Sve to s ciljem organizovanja termina za vakcinaciju na punktu za vakcinaciju u konkretnoj lokalnoj zajednici. U slučaju većeg broja zainteresovanih uposlenika, Zavod za javno zdravstvo TK će organizovati mobilni tim i vakcinaciju izvršiti u prostorijama kompanije. Spiskove je moguće poslati i dodatne informacije dobiti na e-mail adresu [email protected] ili [email protected], Kontakt telefon 035/369-550”, ističe se