Naslovna AKTUELNO Načelnici Lukavca i Petrova stvaraju bolje uslove za život povratnika

Načelnici Lukavca i Petrova stvaraju bolje uslove za život povratnika

Uprkos lošim vremenskim uslovima i obilnim padavinama, čelni ljudi Lukavca i Petrova sastali su se na entiteskoj liniji kako bi dogovorili realizaciju zajedničkoga projekta.

 

Načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić i predsjednik Opštine Petrovo boravili su u MZ Krtova, gdje će zajedničkim snagama urediti i asfaltirati dionicu puta u dužini od 900 metara.


 

U zaseoku Jovići načelnici su potvrdili  svoju opredjeljenost da dogovoreni projekat realizuju do kraja ljetnje sezone.

 

„Mi smo od mještana Krtove i mog uvaženog kolege načelnika Petrova dobili prijedlog i inicijativu da zajednički pomognemo asfaltiranje jedne dionice koja je važna za povratnike. Kao što znate na području Krtove se dijele naša dva entiteta i općine i mi želimo te granice vijdeti kao mostove, želimo na tim granicama zadržavati ljude. Zahvaljujem se načelniku što je za ovu inicijativu jednak  iznos izdvojio i prihvatio tereta koliko i Općina Lukavac, jer naša Općina bi tu trebala biti kompetativnija ali ćemo se truditi da popravljamo stvari u budućnosti. Važna  poruka koju želimo poslati mještanima Lukavca i Petrova povratnicima je da se brinemo o njima, da su jednako važni kao i drugi građani i da ova entitetska granica može da bude entitetski most, te da ćemo se moj kolega i ja u toku naših mandata tako i ponašati“, poručio je načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić.

 

„Ovo je jedan zajednički infrastrukturni projekat opština Lukavac i Petrovo i nadam se da ćemo ga realizovati kako smo i dogovorili, da zajednički asfaltiramo oko 900 metara puta. MZ Krtova je povratnička i mi smo se uključili da im poboljšamo kvalitet života“, rekao je načelnik Opštine Petrovo Ozren Petković za RTV Lukavac.

 

Za realizaciju projekta uređenja puta u naselju Jovići dvije općine će izdvojiti po 26.000 KM.

 

(RTV Lukavac)