Naslovna AKTUELNO Načelnik Delić insisitira na smanjenju cijena grijanja u Lukavcu (VIDEO)

Načelnik Delić insisitira na smanjenju cijena grijanja u Lukavcu (VIDEO)

Načelnik Općine Lukavac Edin Delić dao je nalog općinskim službama da pokrenu inicijativu za korekciju cijene grijanja u gradu Lukavcu i da se takva inicijativa uputi prema Općinskom vijeću Lukavac.

 

Ovakav potez načelnik Delić obrazlaže činjenicama da je isplaćena investicija prema Elektroprivredi BiH za izgradnju toplovoda, kao i da je u posljenje vrijeme dosta urađeno na modernizaciji i proširenju toplovodne mreže u gradu.


 

 

Građani Lukavca u odnosu na građane Tuzle cijenu toplotne energije plaćaju više za oko posto, dok je naplativost ove komunalne usluge u Tuzli, za razliku od Lukavca, gotovo 100 posto. Kako ističe Delić, Centralno grijanje dd Tuzla je sistem koji radi gotovo savršeno i koje posluje bez dugovanja.

 

 

Pomenuta inicijativa bi se trebala naći pred vijećnicima već na narednoj sjednici Općinskog vijeća Lukavac. Delić ističe da on ne može smanjiti cijenu grijanja i da to jedino mogu uraditi vijećnici i JP “Rad” Lukavac.

 

 

Da li će Lukavčani nakon nekoliko godina početi plaćati istu cijenu grijanja kao i građani Tuzle, mogli bi saznati uskoro, već na narednoj sjednici Općinskog vijeća Lukavac.

 

 

Više informacija o ovoj važnoj inicijativi doznajte u video prilogu Alema Meškovića.

 

 

(RTV Lukavac)