Naslovna AKTUELNO Načelnik Delić posjetio Boxmark

Načelnik Delić posjetio Boxmark

Renomiranu kompaniju koja proizvodi  tekstilne i kožne dijelove za auto–industriju Boxmark posjetio je načelnik Općine Lukavac, Edin Delić. Ista u skorijoj budućnosti planira proširenje svojih proizvodnih kapaciteta u Lukavcu što će rezultirati sa otvaranjem novih radnih mjesta.

 

To prije svega podrazumijeva izgradnju nove proizvodne hale od oko 10.000m2, što je prva faza ukupnog investicijskog projekta koji bi trebao da rezultira otvaranjem.

 

Pripremni radovi su u toku, a iste izvodi kompanija Baupartner Lukavac.

 

Ovim investicijama mijenja se ekonomska struktura naše općine, prebacuje se težište sa idustrijskog sektora koji dominantno zagađuju, na realni sektor koji zapošljava veliki broj ljudi, a ima manji negativni uticaj na okoliš.

 

Općina Lukavac će i dalje davati punu podršku razvoju Boxmarka, ali i sličnih kompanija koje posluju ili žele poslovati na područiju naše Općine.

 

Inače, ova firma se bavi proizvodnjom kože i proizvoda od kože, a dobavljači su vodećih svjetskih kompanija u automobilskoj industriji. Svu svoju proizvodnju izvoze, a sarađuju s kompanijama kao što su BWM, Audi, Volkswagen i drugi renomirani brendovi u auto-industriji.