Naslovna AKTUELNO Načelnik Delić sastao se sa direktorom kompanije Baupartner+VIDEO

Načelnik Delić sastao se sa direktorom kompanije Baupartner+VIDEO

Općinski načelnik dr.Edin Delić sastao se sa Eldinom  Hadžibegovićem, direktorom prodaje u  Baupartner d.o.o.

 

Kako je kazao Hadžibegović, kompanija  je osnovana prije sedam i po godina, a u Lukavcu egzistira tri i po godine. U pitanju je fabrika za proizvodnju betonskih i čeličnih konstrukcija i trenutno zapošljava 180 radnika. 

„Ja sam dvostruko obradovan. Prvo saznanjem o kakvoj se kompaniji radi, niz detalja ni sam nisam znao. To je kompanija koja se razvija, raste negdje u sjeni, ne eksponira se puno a već je izrasla u respektivan ekonomski resurs i općine i države. Ono što mi je posebno drago jeste da je kompanija porasla i da zapošljava veliki broj radnika. Ono što me posebno raduje je to što je ovo fabrika koja gradi proizvodne hale. Maločas mi je Eldin predočio činjenicu da je prošle godine Gračanica bila mjesto sa najvećom gradnjom industrijskih objekata ali da je to ove godine Lukavac. S obzirom na to da oni imaju veoma respektabilan projektni biro, mi smo već otvorili neke mogućnosti zajedničke saradnje kada je u pitanju izgradnja nekih objekata koji bi odgovorili potrebama građana općine Lukavac“, kazao načelnik dr. Edin Delić.

 

Načelnik je gostima iz Baupartner d.o.o. prenio čestitke na uspjesima koje su do sada napravili i uputio želje da Općinu Lukavac vide kao najbolji servis njihovim potrebama.

 

Općina Lukavac vrlo pažljivo sluša potrebe privrednika, pokušava da im služi na najbolji mogući način, te će nastojati da stvori što bolju klimu za investitore i što bolje uslove za podizanje ekonomske aktivnosti na području općine.

 

Kako je istakao Hadžibegović, apsolutno su zadovoljni saradnjom sa svim službama u Općini Lukavac a posebno sa Službom za urbanizam, prostorno planiranje i investicije, koja im uvijek izlazi u susret i brzo rješava njihove zahtjeve.

 

(RTV Lukavac)