Naslovna AKTUELNO Načelnik Delić upriličio prijem povodom Dana Općine Lukavac (VIDEO)

Načelnik Delić upriličio prijem povodom Dana Općine Lukavac (VIDEO)Za prestavnike javnog, kulturnog, političkog i vjerskog života općine Lukavac upriličen je  prijem u kabinetu općinskog načelnika Edina Delića, a u povodu obilježavanja 18. septembra Dana Općine Lukavac.

 

Impozantnom skupu načelnik Delić uputio je čestitke, te naglasio bitnost obilježavanja jednog od najznačajnijih historijskih datuma za ovu općinu.

 

 

Bila je ovo prilika i da se rezimiraju aktivnosti iz protekle godine koja je obilovala velikim i značajnim projektima, ali i za razgovor o unaprijeđenju saradnje na svim poljima u cilju poboljšanja života stanovnika općine Lukavac.

 

Posebnu čast ukazala je petočlana delegacija prijateljske općine Barleben, koja je ovom prilikom stigla u Lukavac u cilju osnaživanja i jačanja odnosa ovih zajednica.

 

Saradnja sa općinom Barleben biće unaprjeđena kroz brojne projekte koji će uslijediti kroz Partnersku organizaciju IDOL čija je Općina Lukavac članica još od 2009. godine. Radi se o inicijativi za promicanje međunarodnog razumijevanja i konstruktivnih misli sporazumijevanja naroda. Uz brojne goste i delegacije prijemu su prisustvovali i bivši načelnici Zijad Omerdić i Izudin Čeliković.

 

Video prilog sa ovoga skupa pripremila je Suada Imamović.

 

(RTV Lukavac)