Naslovna AKTUELNO Načelnik Delić uputio poziv društveno odgovornim kompanijama da pomognu izgradnju igraonice za...

Načelnik Delić uputio poziv društveno odgovornim kompanijama da pomognu izgradnju igraonice za mališane

Načelnik Općine Lukavac uputio je poziv, odnosno prijedlog, društveno odgovornim kompanijama da doprinesu izgradnji igraonice za namlađe.

 

 

“Na prostoru novoformiranog parka na lukavačkom šetalištvu planiramo izgraditi i igraonicu za najmlađe. Pozicija igraonice bila bi u istočnom dijelu parka, odnosno u prostoru neposredno iza objekta “Socijalnog”, sa desne strane asfaltnog puta koji kroz park vodi u krug Obdaništa.


Preliminarna cijena prigodne igraonice sa svim radovima je oko 60.000 KM, a istu je moguće finansirati iz Budžeta Općine Lukavac, kao i od potencijalnih donatora, odnosno društveno odgovornih kompanija.


Finansiranje iz Budžeta, osim što bi podrazumijevalo izdvajanje novca, podrazumijeva i provođenje procedure javne nabavke, izbora za šta treba vrijeme i vjerovatno mališani ne bi imali priliku zaigrati se do proljeća naredne godine.


S obzirom da na našoj Općini imamo nekoliko veoma jakih privrednih subjekata, kao i na činjenicu da građani trpe posljedice rada mnogih od njih, slobodan sam predložiti našim firmama, bankama, drugim potencijalno zainteresiranim fizičkim ili pravnim subjektima, da finansiraju izgradnju igraonice za najmlađe. Moguće je unutar igraonice na prigodan i primjeren način obilježiti donatora, odnosno ostaviti poruku koja će svjedočiti društveno odgovornom postupku potencijalnih investitora.


Moguće je da izgradnju finansira jedan ili grupa investitora.

 

Pozivam zainteresirane za ovaj vid podrške našim najmlađim sugrađanima da se jave u Općinu Lukavac ili meni porukom, kako bi utvrdili tok i modalitete realizacije.

 

Općina Lukavac ima preliminarni prijedlog uređenja sa predmjerom i procijnjenim cijenama. Odabrani “mobilijar” mora zadovoljavati važeće standarde kvaliteta i sigurnosti koji važe na području EU, te posjedovati propisane certifikate kojim se kvalitet izrade dokazuje za EU tržište.

 

Informacija će ovih dana biti i zvanično objavljena na stranici Općine Lukavac, a očekivani rok za odgovore je 14 dana od posljednje objave. Nakon toga, ako nemamo investitora, krenut ćemo u proceduru izgradnje iz Budžeta.

 

Mališani će se igrati prije ili kasnije, a Lukavac posepeno mijenja svoju fizionomiju”, poručio je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici načelnik Edin Delić.

 

 

(RTV Lukavac)